Aproape un an a trecut de la finalizarea proiectului de restaurare a Fântânii Cadânei, un proiect care ne-a arătat că solidaritatea este posibilă și la noi atunci când vine vorba de patrimoniul cultural.
În acest interval de aproape un an scurs de atunci, ne-am apucat de un alt proiect, care și el este legat de patrimoniu.
Dar dacă fântâna de la Lipnic se referea la patrimoniul material, de data asta e vorba de patrimoniul nostru imaterial.
Dacă pentru proiectul trecut am mers în zonele cele mai de nord ale republicii, de această dată am coborât în extremitatea sudică a Moldovei, într-o zonă cu o natură splendidă, o zonă unde tradițiile încă sunt vii.
Acestei regiuni i se spune în mai multe feluri, dar noi ne-am oprit la una din denumiri pe care am folosit-o în textele noastre - Lunca Prutului de Jos. Sau pur și simplu Lunca.
Am început proiectul în 2015 de Florii. Timp de un an, am mers în Luncă să fotografiem, să filmăm sau pur și simplu să stăm de vorbă cu oamenii de acolo. Iar acum, după un an, tot de Florii, vrem sa va arătăm și vouă cele văzute și auzite.
Bineînțeles, asta nu înseamnă că vizitele noastre în Lunca Prutului de Jos se termină aici. Mai avem drumuri pe acolo, pentru că mai sunt informații pe care vrem să le aflăm si lucruri pe care vrem sa le fotografiem și filmam.
Între timp, ne propunem ca periodic să actualizăm cu câte una din secțiunile acestei pagini de internet. Așa că rămâneți cu noi. Sperăm să vă placă în Lunca Prutului de Jos.
Pentru mai multe informații despre proiect, vă rugăm să dați click aici.
Prin proiectul nostru, urmărim să surprindem frumusețea Luncii Prutului de Jos și să v-o arătăm și vouă. Proiectul nu are scop patrimonial, nu se află sub egida niciunei entități publice sau private și este finanțat exclusiv din fondurile participanților la proiect. Pentru mai multe informații despre proiect, dați click aici.